Întrebări adresate frecvent
Vă prezentăm o listă a celor mai frecvente întrebări adresate de către paciente cu privire la produsele Eurosilicone, procedurile de augmentare a sânilor și de chirurgie plastică regenerativă, atât cât și informații referitoare la implanturi, intervenția chirurgicală, așteptările pe care le ai și despre riscurile pe care este necesar să le cunoști.
Dacă nu găsiţi răspunsul pe care îl căutaţi, vă rugăm să ne adresați întrebarea dvs. utilizând formularul de contact.
Ce este augmentarea sânilor?
Augmentarea sânilor este o procedură chirurgicală efectuată cu ajutorul implanturilor mamare pentru a mări și a schimba forma sânilor sau a reda volumul pierdut din anumite motive:
- Augmentarea mamară ajută la armonizarea echilibrului siluetei;
- Îmbunătățește increderea de sine și imaginea unei femei care consideră faptul că sânii ei sunt prea mici;
- Corectarea sânului (volum, formă, mărime) în urma unei sarcini sau a unei slăbiri;
- Echilibrarea unei diferențe de volum a sânilor.
Cine nu este eligibilă pentru implanturile mamare?
Implanturile de sân nu sunt indicate femeilor care:
- Au o infecție prezentă în corp;
- Au o boală autoimună;
- Sunt însărcinate sau alăptează;
- Au cancer mamar malign preexistent;
- Se află sub tratament pentru un cancer mamar malign preexistent.
Care este cea mai bună candidată pentru augmentarea sânilor?
Cea mai bună candidată pentru augmentarea sânilor este pacienta care are idealuri realistice, din moment ce rezultatul dorit îl reprezintă îmbunătățirea condiției sânilor, ci nu perfecțiunea.
Nu există nici o garanție că rezultatele tale vor fi la fel cu ale altor femei. Rezultatele tale vor depinde de mai mulți factori individuali, așa cum este starea ta generală de sănătate (inclusiv vârsta), structura pieptului, forma și poziția sânului/sfârcului, textura pielii, capacitatea de vindecare (care poate fi redusă de fumat, alcool și diverse medicamente) tendința de sângerare, intervenții similare anterioare, experiența și îndemânarea echipei operatorii, tipul procedurii chirurgicale, tipul și mărimea implantului.
Înainte de a opta pentru augmentarea sânilor, discută cu chirurgul despre așteptările tale, pentru a te asigura că vei fi satisfăcută de rezultat.
Ce este siliconul?
Este important să înțelegem diferența dintre siliciu și silicon. Siliciul este un element chimic mineral cunoscut și al doilea cel mai prezent element în scoarța terestră.
Siliconul este un polimer creat de om, ce conține un lanț de compuși Siliciu – Oxigen – Carbon. Cel mai întâlnit este Polidimetilsiloxan (PDMS). În funcție de structură, siliconul poate fi lichid, gel sau solid.
Este siliconul sigur?
Augmentarea sânilor cu implanturi de silicon a fost interzisă de FDA (Food and Drug Administration in America) în anul 1992, din cauza îngrijorărilor cu privire la siguranța siliconului. Restricțiile au fost ridicate și Institutul de Medicină al Academiei de Științe a declarat folosirea implanturilor mamare cu silicon ca fiind sigură.
Implanturile cu silicon conțin latex?
Implanturile Eurosilicone sunt compuse din gel siliconic medical și elastomer. Eurosilicone nu folosește latex sau cauciuc natural la fabricarea sau ambalarea primară a produselor sale destinate implanturilor.
Este dureroasă operația pentru implantul de sân?
Durerea asociată cu operația de implant mamar depinde de tipul de intervenție chirurgicală ales, dacă alegi amplasarea sub glandulară sau submusculară, precum și de reacția individuală la operație. În general, este de așteptat inflamarea post-operatorie, dar și o oarecare durere și disconfort.
Cât va dura procedura?
Procedura este efectuată, de obicei, sub anestezie generală și va dura între 1 și 2 ore, în funcție de tipul operației pentru augmentarea sânilor.
Pentru asigurarea unei îngrijiri personalizate de cea mai bună calitate, ți se va cere să petreci o anumită perioadă de timp, înainte și după operație, în clinică/spital, alocând timpul necesar procedurilor preoperatorii și îngrijirii postoperatorii.
Cât timp voi petrece în spital?
Proporțiile operației vor determina durata șederii în spital, dar este probabil să fii externată în aceeași zi după intervenție, în funcție de starea ta generală de sănătate și de recomandările chirurgului. Este recomandat ca cineva să te conducă cu mașina la clinică/spital și să ți acorde ajutorul după externare.
Implanturile mamare interferează cu mamografia?
Ar trebui să fii conștientă de faptul că implanturile pot împiedica detectarea cancerului, iar comprimarea sânului în timpul mamografiei poate duce la ruperea implantului.
Interferarea implanturilor mamare cu mamografia poate întârzia sau împiedica detectarea cancerului de sân, fie prin mascarea leziunilor suspecte, fie prin îngreunarea procedurii de fotografiere a lor (cu raze X sau ultrasunete). Implanturile cresc atât dificultatea de realizare, cât și de citire a mamografiilor.
Este foarte important să anunțați radiologul despre prezența implanturilor înainte de realizarea mamografiei.
Ce ar trebui să știu despre alăptare?
Femeile aflate la o vârstă fertilă ar trebui să știe că există posibilitatea să nu poată alăpta după mărirea sânilor cu implanturi. Unele femei supuse augmentării pot alăpta cu succes, iar altele nu. Este important să discuți opțiunile privind alăptarea cu medicul tău înainte de operație.