Informații pentru pacientă

Corpul tău, decizia ta.

Te gândești la o operație de augmentare a sânilor, iar perspectiva unui nou “”eu”” te încântă. Înainte de a putea lua o decizie în această privință, este important și necesar să cunoști faptul că sunt multe aspecte de cercetat și de luat în considerare.

În următoarele pagini poți afla totul despre chirurgia plastică de mărire a sânilor. Există informații despre implanturi, despre ce se întâmplă în timpul intervenției chirurgicale, despre ce așteptări să ai și despre riscurile de care trebuie sa fii conștient. Ar trebui să discuți despre toate opțiunile cu medicul tău chirurg, acesta fiind cel mai în măsură să-ți dea sfaturi cu privire la rezultatele la care te poți aștepta, în funcție de corpul tău. Este necesar și important să-i adresezi  toate întrebările pe care le ai.

Anatomie

Sânii unei femei reprezintă frumusețea, feminitatea și sexualitatea ei.

Sânul este format din canale galactofore și glande mamare înconjurate de țesut adipos și acoperite de piele.

Țesutul adipos îi conferă sânului forma și senzația de moale.

Elasticitatea pielii afectează și ea forma sânului. Sarcina (în timpul căreia glandele mamare sunt mărite temporar) și efectele inevitabile ale gravitației, întind de-a lungul timpului pielea ce învelește sânul și schimbă forma acestuia.

info-pacienta-anatomie implant

Considerente importante

Alegerea chirurgului potrivit este una dintre alegerile tale cele mai importante.

Vei dori să găsești un medic chirurg care să-ți înțeleagă dorințele și care să-ți pună la dispoziție o planificare pre-operatorie, astfel încât să ai toate informațiile necesare pentru fiecare pas al procesului.

Când te consulți cu medicul tău chirurg, ar trebui să-i adresezi următoarele întrebări:

 • Medicul chirurg îmi poate arăta fotografii înainte și după operațiile pe care le-a efectuat altor pacienți?
 • Care sunt rezultatele rezonabile la care mă pot aștepta?
 • Care sunt riscurile și complicațiile asociate cu intervențiile implanturilor mamare?
 • La câte operații suplimentare în legătură cu implantul făcut mă pot aștepta de-a lungul vieții?
 • Cum vor arăta sânii mei dacă voi alege să renunț la implanturi fără a le înlocui?
 • Care sunt forma, mărimea, textura implanturilor, locul de incizie și locul de amplasare recomandate pentru mine?
 • Cum ar trebui să mă pregătesc pentru intervenția chirurgicală?
 • Capacitatea mea de alăptare va fi afectată?
 • Cum mă pot aștepta să arate, în timp, sânii mei după operația de mărire?
 • Cum vor arăta sânii mei măriți după sarcină și alăptare?
 • Ce opțiuni am dacă sunt nemulțumită de rezultatul operației?
Viața cu implanturi mamare
 1. Atunci când optezi pentru augmentarea sânilor, ar trebui să ai în vedere faptul că s-ar putea să fie necesare intervenții suplimentare în timp, precum și viitoare consultații la medicul tău chirurg.
 2. Implanturile tale mamare vor trebui înlocuite de-a lungul vieții. Implanturile nu sunt dispozitive cu durată pe viață, ele fiind supuse uzurii ca și celelalte dispozitive destinate implanturilor, de ex. plombe dentare, valve cardiace, articulații artificiale.
 3. Multe din modificările făcute sânilor tăi vor fi permanente. În cazul în care optezi pentru scoaterea implanturilor mai târziu, vor fi necesare proceduri suplimentare pentru corectarea pliurilor, a lăsării și a altor schimbări.
 4. Sânii se vor lăsa odată cu vârsta, cu trecerea timpului și după sarcinile ulterioare.
 5. Este mai dificil să efectuezi o mamografie unei paciente cu implanturi mamare, uneori fiind necesară efectuarea unor teste ca RMN și ultrasunetele.
Implanturi mamare

Susținută ani întregi de continua Cercetare & Dezvoltare, Eurosilicone vă oferă o gamă largă de implanturi mamare, care îi dau posibilitatea medicului tău chirurg să aleagă și să folosească implanturile cele mai potrivite.

Alegerea gelului
Gelul din implanturile mamare este important și va contribui la aspectul și senzația sânilor tăi. Implanturile mamare umplute cu gel siliconic sunt moi și au un aspect natural, fiind cel mai des folosite.

Alegerea consistenței
Gama Eurosilicone de implanturi mamare umplute cu gel siliconic oferă două opțiuni diferite privind consistența. Medicul tău chirurg va avea oportunitatea de a alege între gelul coeziv moale și gelul coeziv natural pentru a-ți satisface așteptările.

Alegerea formei și a profilului
Implanturile mamare Eurosilicone există în două forme diferite: rotundă și anatomică. Implanturile mamare Eurosilicone sunt disponibile, de altfel, cu diferite mărimi și profiluri, pentru a se potrivi cu caracteristicile corpului tău și așteptările personale.

Alegerea învelișului
Implanturile mamare Eurosilicone sunt disponibile cu două tipuri de înveliș, suprafața fină sau texturată. Ele sunt fabricate cu un înveliș din silicon care include un strat de tip barieră. Învelișurile Eurosilicone sunt proiectate pentru rezistență, longevitate și o difuzie redusă a gelului.

Medicul tău chirurg îți va explica aceste opțiuni în detaliu. Ai încredere în cunoștințele și experiența medicului în a alege implanturile mamare cele mai potrivite, dar nu uita că pacientele care se implică activ în alegerea mărimii implanturilor au șanse mai mari să fie mulțumite de rezultatele operației.

Poziționarea implanturilor

Discută în detaliu cu medicul tău chirurg despre poziționarea exactă a implanturilor mamare. Vei dori să știi rezultatul la care te poți aștepta, precum și opțiunile existente.

info-pacienta-pozitionare implanturiPoziționarea implanturilor depinde cel mai adesea de grosimea țesutului tău subcutanat.

Cu o abordare subglandulară, implantul va fi poziționat deasupra mușchiului pectoral și dedesubtul glandei mamare. În general, o abordare subglandulară presupune mai puțin disconfort și revenirea într-un timp mai scurt la activitățile cotidiene.

Cu o abordare submusculară, implanturile vor fi amplasate în spatele mușchiului pectoral. În general, o abordare submusculară oferă implanturilor un strat în plus de țesut care le acoperă și, probabil, o mai mică interferență în cazul examinării mamografiei. Ar trebui să discuți avantajele și dezavantajele poziționării implantului ales cu medicul tău chirurg.

Punctele de incizie

info-pacienta-incizii implanturiDiscută despre locația exactă a oricărei cicatrice ce va rezulta în urma operației.

Cu o incizie peri-areolară, cicatricea va fi în jurul areolei. Această incizie este mascată, într-o oarecare măsură, de schimbarea culorii de la marginea areolei.

Cu o incizie sub-mamară, cicatricea va fi localizată în șanțul inframamar, dedesubtul sânului. Această incizie este mascată de aplecarea ușoară a sânului.

Cu o incizie trans-axilară, implanturile sunt introduse printr-o incizie la subraț.

Ar trebui să discuți cu medicul tău chirurg avantajele și dezavantajele zonei de incizie pe care o iei în considerare.